Monday, 18 September 2017

Xpose Band - Sandiwara (Official Music Video)

Lirik Lagu Sandiwara – Xpose Band

Andai Aku diberikan waktu
Akan Ku putarkan masa kembali
Biarpun Mustahil diriku
Akan Bersamamu
Disaat Aku hanyut menjauh
Terkapai Jatuh dilautan pilu
Ku Agungkan tentang diriku
Buat Kau kecewa
Biar Apa terjadi
Biarkanlah Ku tanggung sendiri
Kau Bicara tentang cinta
Sedang Aku hilang arah
Tinggal Hanya sandiwara
Biar Apa terjadi
Biarkanlah Ku tanggung sendiri
Kau Bicara tentang cinta
Sedang Aku hilang arah
Tinggal Hanya sandiwara
Kesilapan Diriku
Kembali Kasih semula
Biar Apa terjadi
Biarkanlah Ku tanggung sendiri
Kau Bicara tentang cinta
Sedang Aku hilang arah
Tinggal Hanya sandiwara
Biar Apa terjadi
Biarkanlah Ku tanggung sendiri
Kau Bicara tentang cinta
Sedang Aku hilang arah
Tinggal Hanya sandiwara
Sedang Aku hilang arah
Tinggal Hanya sandiwara
Kembalilah Kasih
Kembalilah Kasih semula















Friday, 15 September 2017

lirik lagu kumpulan Westlife

LIRIK LAGU SEASONS IN THE SUN
Goodbye to you my trusted friendWe've known each other since we were nine or tenTogether we've climbed hills and treesLearned of love and ABC'sSkinned our hearts and skinned our kneesGoodbye my friend it's hard to dieWhen all the birds are singing in the skyNow that spring is in the airPretty girls are everywhereThink of me and I'll be there

We had joy, we had funwe had seasons in the sunBut the hills that we climbedWere just seasons out of time

Goodbye Papa please pray for meI was the black sheep of the familyYou tried to teach me right from wrongToo much wine and too much songWonder how I got alongGoodbye Papa it's hard to dieWhen all the birds are singing in the skyNow that the spring is in the airLittle children everywhereWhen you see them, I'll be there

We had joy, we had funWe had seasons in the sunBut the wine and the songLike the seasons have all goneWe had joy, we had funWe had seasons in the sunBut the wine and the songLike the seasons have all gone

Goodbye Michelle my little oneYou gave me love and helped me find the sunAnd every time that I was downYou would always come aroundAnd get my feet back on the groundGoodbye Michelle it's hard to dieWhen all the birds are singing in the skyNow that the spring is in the airWith the flowers everywhereI wish that we could both be there 

Sedih Bila Org Luar Pertikaikan BILA NAK DAPAT ANAK!!!

Assalammualaikum 
Hati saya nie sedih sangt bila org pertikaikan BILA NAK ADA ANAK!! saya hanya diam dan senyum jer !!! apa bolh saya lakukan lagi ... bukan bolh terus bagi anak depan muke mereka yg berkata!!! 
Soal anak adalah ketentuan ALLAH. Rezeki anak telah di tentukan sejk dri awal kejadian kita lagi.. kenapa perlu meraka kata kat aqu "KENAPA BELUM ADA ANAK LAGI"Banyak yg soal yg bukan2... dari sudut hati aku sangat terluka dan kecewa!!! tapi aqu hanya mampu tersenyum !!!  dan menagis di belakng !!! 

Aqu ingt lagi masa bujang org duk kata kat aqu ....
 "BILA NAK KAWIN" 
So aqu cuma jawab " BILA DAH JUMPA JODOH AQU KAWIN LAH" sambil aqu buat muke sinis kat dia... !!!! 
TUP !!! TAP !!! TUP !!! TAP!!! Seru kawin aku pun tiba .... Aqu berkahwinlah ngn jejaka yg aqu sayang pada !!! eh eh aqu tunang dulu tau... ikat lama gak 2 tahun... Dalam 2 tahun tu macam2 pergolahan berlaku ... tapi disebabkan doa ikatan tulus dan ikhlas bergaduh cam mana pun sampai jugak ke jinjang pelamin ... 

* TUNANG                                = 23  MARCH 2013
* NIKAH                                    = 13 AUGUST 2015
* SANDING PEREMPUAN     = 14 AUGUST 2015
* SANDING BELAH LELAKI = 15 AUGUST 2015

Bertunang 


 nikah


  sanding perempuan 

sanding belah laki 

masing2 muke penat sangt sbb kami buat persiapan kawin sekali gus ... 

ok ok kita sambung balik kisah org kata kat aqu bila nk dapat anak.....melencong lak aku taip nie... hahahaha!!!!

Bila aqu sudah berkahwin ... Muncul lah mulut2 yg power bertanya lagi ... dan mulut puaka semua keluar bertanya ... Eh!! yatie berdua jer ker bila nk bertiga!!! eh yatie dah lama kawin kan bila nak ada anak!!! eh yatie sampai bila hang nk duduk berdua x nak bagi mak hang tu bergelar nenek ker apa ker!!! Arghhh kenapa perlu tanya pada aku!!! eh yatie perut x BULAT BESAR lagi ker!!! Eh yatie x kan hang MANDUL!!!! ha nie yg buat aqu naik angin .... tapi aqu bidas semua nie.... segala tomahan yg org kata kat aqu nie ... aqu layanz jerlah ... kekadang percakapan org kata tu membuat aqu menagis... suami memahami aqu ... suami memujuk aku dan lap air mata aku ... cium di dahi dan kata ..!!!! 
. walau apa2 pun umie lah tetap di hati walid... tiada siapa yg akan dapat mengantikanya 
(aqu tgh taip pun bolh mengalir air mata) 
suami aqu kta ... tiada rezeki anak lagi x apa kite bolh usaha... jika tiada rezeki anak sekali pun tu kuasa allah ... kite hanya mampu berdoa dan meminta rezeki kepadanya dan kite hanya berusaha ... 
(sungguh esak aqu menagis bila memikirkan pasal kurnian rezeki anak) 

Bagi aku ... aqu x kisah tapi aku terambil hati bila org kata kat aku dan soal pasal anak... 

BILA X KAWIN MENGATA X LAKU!!!
BILA DAH KAWIN TANYA BILA NAK ADA ANAK!!! 
BILA DAH ADA ANAK SORANG !! DI TANYA LAGI BILA NAK TAMBAH ANAK!!! TAPI
BILA DAH TAMBAH DI KATA EH!! EH!! DUA ORG JER KER!! (APA INGT PEREMPUAN NIE KILANG ANAK KER)!!!
TAPI BILA DAH BANYAK ANAK ... ANAK TERBIAR ORG MENGATA JUGAK!!
SO APA KESUDAHANYA... !!! hurmmmmm !!!! 

Sapa tak nak anak .. semua org yg dah berkahwin mesti nak anak... camtu gak ngn aqu ngn suami ... mesti nk anak ... bukan x usaha .. macam2 aqu usaha ... mengurut ... spa... ubat.. macam2 lah semua aku usaha dan beli perubatan ... cuma masa antara aku ngn suami kurang sikit ... mungkin aqu lambat ... in syaa allah doa dari semua kawan2 keluarga saudara mara.. in syaa allah adalah rezeki anak aqu nanti ... Suami bz kerja ... aqu pun bz kerja .. cuma aqu x sebz cam suami aku .. suami aku bkerja syif kebanyakan malam .. so aqu kerja normal ... aqu redha semua nie... in syaa allah nanti hujung tahun 2017 nie aqu nk g bulan madu ... kot kot melekat ker... ALHAMDULILLAH!! doa yg baik2 cukup ... 

pada yg membaca, 
doakan lah saya !!!

Hati tabahlah... 
mata... menagislah seesaknya
jejari jgn pernah jemu untuk mengesat airmata ni...

Ya Allah ...
Kepadamu aku bermohon 
Redhakanlah Hatiku..
Kuatkanlah jiwaku dan hati sanubariku....
Saat kau belum memberi kepadaku 'PELUANG' itu
Maka aku memohon Ya Allah

Tabahlah aqu
Sabarlah aqu
redhalah aqu
untuk menghadapi dugaan semua ini ...

Oklah banyak lak aqu coretkan .... takad nie jerlah yg bolh aqu katakan pasal org pertikalkan pasal anak ... hati sedih biarlah ... mulut org aqu x bolh nak kata apa dan bukan bolh di tutup ... 

apa apa pun kite hidup kena SENYUM ... SMILEEEEE :-) 
BYEEEEEEE 
WASALAM ......



Thursday, 14 September 2017

hati seorang pencinta kucing !!!

Assalammualaikum HAI !!!

Hari nie nak coleteh apa ek....??? haaa!!!  kite nak g tahu nie ... kite ngadu kat asben kite yg kucing saya nie tido atas katil ... so saya x leh tido lah sbb kucing kesayangn dah ambil port saya tido... kebetulan lak time tu asben saya kena keja malam .. so saya ngn bulus2 saya jer lah peneman saya...  saya ngadu kat asben kata si bulus dah ambik tempat saya ... dia kata tido tepi... saya kata utih dah ambik tempat awak... so dia suruh saya tido tempat kucing ... ADA KE PATUT !! HAHAHA !!! kalau muat x apalah dalam sangkar kecik tu ... hahaha buat lawak lak laki aqu nie... 





 adoilah .... kalau dalam sangkar mau muat kepala jer... adoiii terpaksa mengalah lah ngn si manja bulus ku nie ... tgk ler depa punya tempat tido ada x mau tido ... tempat tido mummy jugak yg dia sebat tido ... 


 


tgk ler hishhh tepaksa lah aqu tido bilik tgh..
Aqu bangun kul 3.oo pagi masih duk lebuh tido ... mentang2 depa tido dalam aircon nyenyak ek tido !!!
aqu lak tido dgn kipas.... !! huhu panas gakkkk !!! 
Gelak beso laki aqu di buatnya.... ooo mentang2 dia keja malam sakan ketawa kat aqu ... huhuhu .... 

Banyak lak colotoh aqu nie kan .... ok lah nak g makan t.hari nie.. jam menunjukan pukul 11.45 nak dekat kul 12 ... so cabut awal lu ... bos pun x ada ... nak balik makan kat umah lah ... sambil bolh laynz si bulus aqu nie ... 

Dah ler si bulus aqu utih tgh nk mengawan ... si emok (betina) x mau laynz lak ... sbb belum on heat g ... so kite dengar lah suara GARAU si utih nie.... SO!!!!

SEKIAN TERIMA KASIH 
BYEZZZZ







Wednesday, 13 September 2017

mengadap Drawing berpinar mata

                                                        ASSALAMMUALAIKUM
                         Hari nie keja mengadap Drawing ...



curi masa sat sbb nak taip blog nie.... hurm bila lah nk siap project rumah nie dah pening berpinar tgk plan nie ... terpaksalah aqu nk kena tgk plan balik dan kira balik total FLOOR TRAP yang banyk hilang ... entah ke mana org kong si kong letak ... hurmm... Guard House untk di Concrete lah ... arghhh !!!! sebenarnya stresss tau keja nie .... x tau lah sapa nk mengadu ... hanya pada blog nie jerlah ... nanti nak kena turun site dah ... so sediakan topi besar untk tutup muka daripada kena panas hahahaha!!!! lawak jer... kali nie bawalah usung drawing macam anak ke hulur ke hilir.... kalah ARKITEK tau ... apalah nasib ku nie .... hahahahaha !!! tapi aqu bersyukur ada gak lah keja dari duk umah jer .. nanti membesarkan badan susah hati lak ... baik berjalan walaupun kena tanah ... hujan panas ku redah jua... kecuali kilat ku masuk opis lindungi diri ... hihihih....

 OK lah time nak minum ... jom ular2 jap naik moto pi kedai minum kopi cicah biskut sekejap ...
                                                   
                                                                 OK BYEEEE

Tuesday, 12 September 2017

aqu seorang wanita bekerja site dan office ... eh eh !! 2 dalam 1 ...

                                            Assalammualaikum ... hari nie pi keja cam biasa... 
aqu bekerja sebagai officer dan Asst site supervisor ..... di Fujiya Construction Sdn Bhd.. aqu kekadang kat opis site kekadang kat site ... cabaran sungguh bila bkerja di site .... bila kena panas, huajn  ... muka aqu dah rupa belang dah tambah arang hahahaha!!!! kalau duk opis tu syoklah jugak ... kekadang buat2 lama2 ....
 
tgk ayu x aqu bila duk opice ... hihihi time nie kat luar hujan so buat keja opice jer la!!



alhamdulillah site perumahan 2 tingkat dan 3 tingkat hampir completed... bolh lah aqu duk opis tunggu oner rumah datg untk ambik kunci dan buat aduan defect... nie lah liku2 bekerja pijak ke tanah yg lembut .... kekadang sampai aqu di telan tanah !!! hahaha bukan telan tapi tengelam sbb tanah lembut ... aqu lak pi lalu situ so PADAN MUKA LAH !!! gatai pi lalu situ ... 


cabaran seorang wanita untuk mencari rezeki dan membantu suami ... walaupun suami kata x payah bekerja... tapi tulah duk rumah ... BORING jugak kan !!! so adalah wang sendiri senang x payah meminta kat suami ... Nafkah kena bagi lah tau yer asben !!! hahaha!!! Stgh org perempuan nk jaga muka lah x mau gelap2 ... tapi aqu kena pakai sunblok lah ... macam2 lah pakailah sublok apa pun kalau kena panas ... berbelng gak muke ... hihihi nasib lah asben paham keja Construction cam mana!!!! aqu rela di gelapkan janji aqu x susahkan org .. 

oklah x ada apa nk coretkan lagi!!! saje boring2 x ada buat apa... hope enjoy apa yg di baca ek!!! 
dari saya HAYATI FAZIL .... 


Monday, 11 September 2017

pic raya aidiladha 2017


HAPPY FAMILY ..
ADILADHA BERSAMA FAMILY..
Sorry Asben kite x ada dalam pic nie .. sbb x balik kampung kite... dia kena tinggal kat KL... hihi. Aqu nie memng rapat ngan adik beradik Mak aqu jer... tah lah naper Adik beradik Ayah aqu kurang rapat .... Nasib ayah aqu x makan hati sbb aqu x rapat adik beradik dia... ayah aqu pun tahu perangai aku cam mana ... tahu kenapa ?? mengapa?? sbb apa?? aqu x serasi adik beradik ayah aku... apa2 pun aqu semua happy jer..ngn sesapa pun ...


NIE AYAH AKU .... LOVE U TO MY DADAY .... 
sorry PIC aqu ngn mak x ada lak hihi 

Nie lah Family aqu yang warna Biru jer.. 
Warna silver ngn pink ... pakcik ngan wife anak2 dia nie adik mak aqu..
Sebelah ayah aqu baju t-shirt puple ngn belakng dia tu anak dia baju oren... Paktam aqu ... garang ooo paktam aqu nie ... dia abang mak aqu... 






Ni lah adik aku yg ada satu2 yg paling NAKAL... paling EGO... paling MANJA..
Namanya WANIE... eh eh !!! ada org kacau kami bergambar lah kat blkng tu hihi







DI rumah Ku .... Senyum skali.....



my Sepupu Ku ... Ain.. susah nk jumpa si tinggi nie .. sbb dia belajar kat UNIKL jer..